Serena Vilijams pati od postporođajne depresije

Glas Srpske
Serena Vilijams pati od postporođajne depresije
Serena Vilijams pati od postporođajne depresije

Teniserka Serena Vilijams javnosti je otkrila da pati od postporođajne depresije, a njen istorijski poraz u San Hozeu, 31. jula vjerovatno je imao veze s tim.

Naime, Vilijamsova se putem svog “Instagram” profila obratila milionima pratilaca rekavši da joj prošla sedmica bila preteška, te da je osjećala mnogo straha.

- Većinom sam se osjećala kao da nisam dobra majka. Čitala sam brojne tekstove u kojima piše da postporođajna depresija može trajati i do tri godine. Smatram da je komunikacija najbolje rješenje, tako da ću razgovarati s mamom, sestrama i prijateljima. Shvatila sam da su ovi osjećaji potpuno normalni - napisala je Vilijamsova.

Istakla je da je mogla milijardu puta igrati bolje protiv Britanke Džoane Konte, ali je ipak izgubila 6-1, 6-0 u 52-minutnom meču. Smatra da je sve to povezano s njenim emotivnim stanjem.

- Iako sam sa svojom bebom svaki dan nisam tu koliko bih željela biti jer radim mnogo, treniram i trudim se da budem što bolja teniserka. Većina mama se bori s istim problemom. Bilo da ostajete kod kuće ili radite, traženje balansa s djecom je prava umjetnost - rekla je Vilijamsova i poručila ostalim majkama da je u redu ako su imale težak dan ili sedmice, da se to dešava i njoj i da uvijek postoji sutra.

Slavna teniserka, koja je rodila djevojčicu prošle godine, prije nekoliko dana je otkazala meč protiv Francuskinje Aliz Kornet na Rodžer kupu u Montrealu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana