Сејо Сексон тужи РТС, Стефана Миленковића и Нелета Карајлића

Танјуг
Сејо Сексон тужи РТС, Стефана Миленковића и Нелета Карајлића

БЕОГРАД- Група "Забрањено пушење" поднијела је тужбу Вишем суду у Београду због злоупотребе ауторских против Радиотелевизије Србије РТС, Стефана Миленковића и Нелета Карајлића.

У допису менаџемента групе "Забрањено пушење" и Сеје Сеxона медијима наведено је да се "успркос чињеници што је пре нешто више од 15 дана фронтмен групе Забрањено пушење Сејо Сеxон указао на бројне случајеве злоупотребе својих ауторских права, нажалост и даље сведочи њиховом кршењу".

Због тога су поднијели тужбу Вишем суду у Београду против Радиотелевизије Србије, Стефана Миленковића и Нелета Карајлића.

"Неле Карајлић и Стефан Миленковић су у Београду на Ташмајдану одржали концерт под комерцијалним називом „Rock el Clasico.

Притом су без икакве обавијести аутору пјесама Сеји Сеxону неовлаштено, накарадно и кичерајски потпуно измијенили првобитни дух дјела и на тај начин извели сљедеће пјесме:

"Посљедња оаза (Фикрета) "Звијезда над Балканом", "Хаџија ил’ бос" "Балада о Пишоњи и Жуги" и "Ибро Дирка"" пише у допису Забрањеног пушења.

Даље се у саопштењу наводи "да су се за наведени концерт продавали улазнице, на тај су начин без дозволе аутора продавали дотични пројекат као свој и на тај начин грубо злоупотријебили ауторско дело.

"Истовремено су Радиотелевизији Србије уступили права за снимање концерта и ту је снимку накнадно Радиотелевизија Србије, исто тако без дозволе аутора, емитовала у свом програму, а затим подигла на свој YоуТубе канал те монетизовала, што значи да тренутно Радиотелевизија Србије без икакве дозволе аутора остварује финансијску добит кориштењем украденог ауторског дjела" пише у допису

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана