Sejo Sekson tuži RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića

Tanjug
Sejo Sekson tuži RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića

BEOGRAD- Grupa "Zabranjeno pušenje" podnijela je tužbu Višem sudu u Beogradu zbog zloupotrebe autorskih protiv Radiotelevizije Srbije RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

U dopisu menadžementa grupe "Zabranjeno pušenje" i Seje Sexona medijima navedeno je da se "usprkos činjenici što je pre nešto više od 15 dana frontmen grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sexon ukazao na brojne slučajeve zloupotrebe svojih autorskih prava, nažalost i dalje svedoči njihovom kršenju".

Zbog toga su podnijeli tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Radiotelevizije Srbije, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

"Nele Karajlić i Stefan Milenković su u Beogradu na Tašmajdanu održali koncert pod komercijalnim nazivom „Rock el Clasico.

Pritom su bez ikakve obavijesti autoru pjesama Seji Sexonu neovlašteno, nakaradno i kičerajski potpuno izmijenili prvobitni duh djela i na taj način izveli sljedeće pjesme:

"Posljednja oaza (Fikreta) "Zvijezda nad Balkanom", "Hadžija il’ bos" "Balada o Pišonji i Žugi" i "Ibro Dirka"" piše u dopisu Zabranjenog pušenja.

Dalje se u saopštenju navodi "da su se za navedeni koncert prodavali ulaznice, na taj su način bez dozvole autora prodavali dotični projekat kao svoj i na taj način grubo zloupotrijebili autorsko delo.

"Istovremeno su Radioteleviziji Srbije ustupili prava za snimanje koncerta i tu je snimku naknadno Radiotelevizija Srbije, isto tako bez dozvole autora, emitovala u svom programu, a zatim podigla na svoj YouTube kanal te monetizovala, što znači da trenutno Radiotelevizija Srbije bez ikakve dozvole autora ostvaruje finansijsku dobit korištenjem ukradenog autorskog djela" piše u dopisu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana