Сценске умјетности у јавном простору на Фестивалу савременог перформанса “Зврк 2019”

Агенције
Сценске умјетности у јавном простору на Фестивалу савременог перформанса “Зврк 2019”

Интернационални интердисциплинарни фестивал савременог перформанса “Зврк 2019”, почиње вечерас у Мостару, Бањалуци и Сарајеву.

Овај фестивал специфичан је по томе што цјелокупни програм плесних и умјетничких перформанса представља у јавном простору, изван оквира традиционалних сценских институција.

По том концепту, а по угледу на најновије свјетске трендове који желе приближити сценске умјетности што широј јавности и остварити интеракцију умјетника с публиком, овогодишњи фестивал ће се представити на различитим локацијама у ова три града.

Током седам дана, публици ће, по најавама организатора, понудити веома богат и квалитетан програм, уз учешће умјетника из Либана, Шведске, Америке, Њемачке, Француске, Сирије, Палестине, Данске, Албаније, Белгије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

- Као и претходних година, програмска селекција фестивала ће омогућити публици да упозна веома широк спектар могућих естетика, трендова, умјетничких приступа и ауторских пракси. “Зврк” жели преиспитати границе савременог плеса у јавном простору и његове реализације кроз граничне и хибридне форме као што су перформанс, концерт, инсталација и слично - истакла је умјетничка директорица фестивала Јасмина Пролић.

Фестивал ће трајати до 28. септембра. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана