Scenske umjetnosti u javnom prostoru na Festivalu savremenog performansa “Zvrk 2019”

Agencije
Scenske umjetnosti u javnom prostoru na Festivalu savremenog performansa “Zvrk 2019”

Internacionalni interdisciplinarni festival savremenog performansa “Zvrk 2019”, počinje večeras u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu.

Ovaj festival specifičan je po tome što cjelokupni program plesnih i umjetničkih performansa predstavlja u javnom prostoru, izvan okvira tradicionalnih scenskih institucija.

Po tom konceptu, a po ugledu na najnovije svjetske trendove koji žele približiti scenske umjetnosti što široj javnosti i ostvariti interakciju umjetnika s publikom, ovogodišnji festival će se predstaviti na različitim lokacijama u ova tri grada.

Tokom sedam dana, publici će, po najavama organizatora, ponuditi veoma bogat i kvalitetan program, uz učešće umjetnika iz Libana, Švedske, Amerike, Njemačke, Francuske, Sirije, Palestine, Danske, Albanije, Belgije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Kao i prethodnih godina, programska selekcija festivala će omogućiti publici da upozna veoma širok spektar mogućih estetika, trendova, umjetničkih pristupa i autorskih praksi. “Zvrk” želi preispitati granice savremenog plesa u javnom prostoru i njegove realizacije kroz granične i hibridne forme kao što su performans, koncert, instalacija i slično - istakla je umjetnička direktorica festivala Jasmina Prolić.

Festival će trajati do 28. septembra. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana