Романа: Признала сам кривицу јер се пола прашта

ГС
Романа: Признала сам кривицу јер се пола прашта

Романа Панић данас се обратила медијима поводом пљачке коју је извршила у Аустралији, када је са момком Филипом Мркајићем крала новац са банкомата.

Пјевачица је на конференцији за медије рекла да, према њеним тврдњама, није крива, али да је пред судом у Аустралији признала да је извршила ово кривично дјело, јер ју је тако савјетовао адвокат, као и да је одслужила казну. Пјевачици су се руке све вријеме тресле.

"Усљед добијања визе, корона дивља, затварају се све границе и ја остајем у Аустралији. Послије извјесног времена, једног дана у хотелској соби спремала сам се да изађем у шетњу, само су се отворила врата. Била су два детектива, два полицајца са значкама, пиштољима и рекли су: "Ово је претрес собе". Ја сам доживјела огроман шок, почела сам да се тресем и чекала шта ће да се деси. У соби су пронађени неки докази везани за то кривично дјело, између осталог ту је био један компјутер, и ту су биле неке картице. Ја сам рекла да немам ништа с тим, као и мој партнер који је покушао да ме заштити, говорећи да немам везе са тим и да се бавим потпуно другачијим послом, на шта су они одговорили да знају да сам ја популарна пјевачица, што ме је зачудило", испричала је Романа.

Она се на конференцији појавила са водитељком Душицом Јаковљевић.

"Душица је данас мој асистент, пошто је већ дуже вријеме велики професионалац. Мене није било две и по-три године у јавности. Очекујем наклоност новинара. Морам да признам да сам била опуштена, сада када сам видјела није бас једноставно. Морате да ме схватите да сам прије свега одржала своје обећање, после велике приче и бомбастичних наслова, обећала сам да цу испоштовати и доћи као пријатеј и човјек. Писали сте свашта. Написано је много", истакла је Романа.

Она је овом приликом додала да ће све испричати како се десило.

"Закони у Аустралији су такви да када признате дјело пола вам се прашта, тако да сам ја на приједлог адвоката признала кривицу", навела је Романа преноси "Блиц".

Подсјетимо, суд у Бризбејну је 27. јуна издао саопштење у којем је писало да су Романа Панић и Филип Мркајић ухапшени због пљачкања банкомата у том граду.

Полиција је претходно прибавила све доказе, снимке с видео-камера, изјаве свједока, преписке из телефона пјевачице и њеног партнера, тако да је Романи и Филипу остало само да признају кривично дјело, што су они и учинили, правдајући се да су остали без новца у Аустралији, гдје су дошли прије пандемије корона вируса.

У затвору је Романа била до 1. августа, након чега је смјештана у центар за мигранте, а у Београд је депортована 10. августа.

Приликом претреса стана који су Романа и Филип користили у Бризбејну, полицајци су пронашли читаву механизацију коју је крими-пар користио за пљачку банкомата - уређај за "скиминг", картице за складиштење података на којима су снимци клијената на банкоматима, личне банкарске податке за клијенте и алат за инсталирање уређаја. Пронађени су и снимци забиљежени с камере постављене на једном банкомату, али и 23.500 аустралијских долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана