Ролин Страус нова Мис свијета, мис БиХ изабрана за топ модел ФОТО

Агенције
Ролин Страус нова Мис свијета, мис БиХ изабрана за топ модел ФОТО

Мис Јужне Африке Ролин Страус проглашена је 14. децембра у Лондону за Мис света, на такмичењу у којем је учествовала 121 жена из цијелог свијета.Mис Босне и Херцеговине Исидора Боровчанин, побједила је у категорији топ модела.

Ролин Страус има 22 године, студира медицину, у слободно вријеме воли да слуша музику и бави се спортом. Круну Мис свијета преузела је од Филипинке Меган Јанг.

Прва пратиља ове године је Мађарица Едина Кулчар, а друга Американка Елизабет Сефрит.

Проглашење Мис свијета за ову годину протекло је у сјенци убиства Мис Хондураса Марије Хосе Алварадо и њена сестре Софије Тринидад.

Оне су половином новембра нађене мртве, на дан када је Марија требало да отпутује у Лондон, како би учествовала на такмичењу за Мис свијета. Софијин вјереник ухапшен је јер је осумњичен да је убио двије сестре.

Раније је најављено да ће нова Мис свијета ускоро отићи у Хондурас гдје ће бити постављен камен темељац за школу, која ће носити име по Марији Хосе Алварадо и Софији Тринидад.

Неколико бивших такмичарки за најљепшу жену свијета постале су касније познате глумице, међу којима је Хале Бери, финалисткиња 1986. године и добитница Оскара 2009, док је Мис свијета 1994. године, Индијка Аишварја Раи постала звијезда Боливуда.

Венецуела је до сада освојила највише титула, укупно шест, испред Индије и Британије које су по пет пута имале најљепше жене на свијету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана