Rolin Straus nova Mis svijeta, mis BiH izabrana za top model FOTO

Agencije
Rolin Straus nova Mis svijeta, mis BiH izabrana za top model FOTO

Mis Južne Afrike Rolin Straus proglašena je 14. decembra u Londonu za Mis sveta, na takmičenju u kojem je učestvovala 121 žena iz cijelog svijeta.Mis Bosne i Hercegovine Isidora Borovčanin, pobjedila je u kategoriji top modela.

Rolin Straus ima 22 godine, studira medicinu, u slobodno vrijeme voli da sluša muziku i bavi se sportom. Krunu Mis svijeta preuzela je od Filipinke Megan Jang.

Prva pratilja ove godine je Mađarica Edina Kulčar, a druga Amerikanka Elizabet Sefrit.

Proglašenje Mis svijeta za ovu godinu proteklo je u sjenci ubistva Mis Hondurasa Marije Hose Alvarado i njena sestre Sofije Trinidad.

One su polovinom novembra nađene mrtve, na dan kada je Marija trebalo da otputuje u London, kako bi učestvovala na takmičenju za Mis svijeta. Sofijin vjerenik uhapšen je jer je osumnjičen da je ubio dvije sestre.

Ranije je najavljeno da će nova Mis svijeta uskoro otići u Honduras gdje će biti postavljen kamen temeljac za školu, koja će nositi ime po Mariji Hose Alvarado i Sofiji Trinidad.

Nekoliko bivših takmičarki za najljepšu ženu svijeta postale su kasnije poznate glumice, među kojima je Hale Beri, finalistkinja 1986. godine i dobitnica Oskara 2009, dok je Mis svijeta 1994. godine, Indijka Aišvarja Rai postala zvijezda Bolivuda.

Venecuela je do sada osvojila najviše titula, ukupno šest, ispred Indije i Britanije koje su po pet puta imale najljepše žene na svijetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana