Рођендан Краљице Елизабете Друге, први пут без супруга

ГС
Рођендан Краљице Елизабете Друге, први пут без супруга

ЛОНДОН - Британска краљица Елизабета Друга сутра ће прославити 95. рођендан, ове године на другачији начин, први пут без супруга принца Филипа који је недавно преминуо, и другу годину заредом без традиционалне војне параде, које неће бити због пандемије.

Извори блиски краљевској породици рекли су за британски Харперс Базар да ће краљица рођендан обиљежити са малим бројем чланова породице и да ове године неће бити објављен традиционални портрет краљевске породице, будући да дани жалости за принцом Филипом трају до петка.

Портпарол британског министарства одбране потврдио је да ни ове године као ни прошле, неће бити почасне паљбе из лондонског Хајд парка и Лондон тауера, као ни јунске прославе рођендана познате као "Поздрав бојама", која се обавља у јавности и коју изводе пукови британске војске и војске Комонвелта.

Како се наводи, иако краљица неће обављати краљевске дужности наредних недјеља, радиће од куће, односно лично ће одговарати на поруке свјетских лидера који су изразили саучешће због смрти принца Филипа.

Британски медији преносе да је принц Хари продужио боравак у Великој Британији због краљичиног рођендана.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана