Роберт де Ниро, бивша жена, корона и - мање пара

ГС
Роберт де Ниро, бивша жена, корона и - мање пара

Финансије Роберта де Нира доста су претрпјеле током пандемије коронавируса, тврде његови адвокати, одговарајући на новчане захтјеве његове бивше супруге.

Де Ниро (76) и његова бивша супруга Грејс Хајтауер (65) и даље имају бројне неспоразуме око развода.

Пар је потврдио да се растаје у новембру 2018. године након што су били заједно 21. годину.

Де Ниро се на парници огласио путем скајпа пошто је због ковида 19 остао у свом дому у Њујорку.

Рочиште је заказано по хитном поступку пошто је Де Ниро преполовио мјесечни новчани лимит по кредитној картици бившој супрузи и то са 100.000 на 50.000 долара.

Керолајн Краус, правна заступница глумца, рекла је судији да је Де Ниро морао да смањи издатке јер су му посао и каријера угрожени због пандемије.

Додала је да је ланац хотела и ресторана у власништву Роберта де Нира у априлу изгубила три милиона долара и непуна два милиона долара у мају. Компанија је узела чак 14 кредита из америчког програма за помоћ малим предузећима у износу од 28 милиона долара, према подацима владе.

Краус је рекла да је глумац такође морао да недавно инвеститорима исплати 500.000 америчких долара.

Објаснила је да је, према условима предбрачног уговора из 2004. године, Де Ниро у обавези да Хајтауеровој плаћа милион долара годишње под условом да зарађује 15 милиона или више долара по години, али, ако се његов приход смањи, одредбе налажу и смањење његових издатака.

С тим у вези, Краус је рекла да ће "бити добро ако Де Ниро ове године заради и 7,5 милиона долара" и да је и сам глумац почео да штеди и има мање трошкове.

Осим што су му хотели и ресторани празни, и филмови на којима је ангажован престали су са снимањем због коронавируса.

Међутим, адвокат Де Нирове некадашње супруге, Кевин Мекдоноф рекао је да су тврдње да је глумац у финансијској кризи - смијешне и бесмислене. Додао је да глумац користи пандемију како би се финансијски ослободио од обавеза према бившој жени.

Врховни суд на Менхетну донио је привремену пресуду да Де Ниро може задржати новоуспостављени лимит на кредитној картици Хајтауеровој на 50.000 долара месечно, али уз додатни налог глумцу да јој исплати 75.000 долара, како би за њихово двоје дјеце "обезбиједила смјештај током љета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана