Репер Шон "Диди" Комбс оптужен за силовање

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЊУЈОРК- Репера Шона 'Дидија' Комбса тужила је жена тврдећи да ју је пјевач дрогирао и сексуално напао током састанка у ресторану у Харлему гдје је радила 1991. године.

Представник репера, који је недавно измирио тужбу за сексуални напад коју је против њега поднијела Р&Б пјевачица и бивша партнерка Касандра "Кеси" Вентура, назвао је најновије наводе "измишљеним и невјеродостојним".

"Ово је чисто хватање новца и ништа више", рекао је портпарол у изјави за Би-Би-Си у четвртак.

Жена која га је тужила, Џои Дикерсон-Нил, од раније је познавала Паф Дидија преко познаника, али и учествовала у једном од његових музичких спотова, наведено је у тужби.

Дикерсон-Нил, је према наводима из тужбе невољно пристала да се сретне са Дидијем 3. јануара 1991. године, гдје ју је репер наводно дрогирао, што је, каже, "довело до тога да је била у физичком стању у којем није могла самостално да стоји или хода".

Репер је потом одвео у мјесто гдје је одсјео, и тамо сексуално напао.

Дикерсон-Нил је касније сазнала да је репер њихов однос тајно снимио и показивао другима.

Послије наводног напада, у тужби пише, њен живот упао је у "ковитлац" - борила се са својим менталним здрављем и убрзо напустила факултет.

"Наша клијенткиња није била у стању да избјегне континуирани утицај штете коју јој је Комбс нанио прије много година", рекао је Џонатан Голдхирш, један од адвоката тужиоца.

Тужба је услиједила неколико сати прије данашњег истека рока њујоршког Закона о преживјелим особама, који жртвама сексуалних злочина дозвољава да поднесу тужбу након истека рока застарјелости.

Ово је друга тужба за сексуални напад покренута против  Комбса овог месеца, пошто је Р&Б пјевачица и бивша партнерка Касандра "Кеси" Вентура, оптужила  музичара за силовање и сексуалну трговину у савезној тужби поднијетој прошле недјеље, а у којој је навела да ју је репер и продуцент силовао и тукао више од 10 година.

Паф Диди је негирао тврдње Вентуре, а њих двоје постигли су нагодбу дан након подношења тужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана