Reper Šon "Didi" Kombs optužen za silovanje

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

NjUJORK- Repera Šona 'Didija' Kombsa tužila je žena tvrdeći da ju je pjevač drogirao i seksualno napao tokom sastanka u restoranu u Harlemu gdje je radila 1991. godine.

Predstavnik repera, koji je nedavno izmirio tužbu za seksualni napad koju je protiv njega podnijela R&B pjevačica i bivša partnerka Kasandra "Kesi" Ventura, nazvao je najnovije navode "izmišljenim i nevjerodostojnim".

"Ovo je čisto hvatanje novca i ništa više", rekao je portparol u izjavi za Bi-Bi-Si u četvrtak.

Žena koja ga je tužila, Džoi Dikerson-Nil, od ranije je poznavala Paf Didija preko poznanika, ali i učestvovala u jednom od njegovih muzičkih spotova, navedeno je u tužbi.

Dikerson-Nil, je prema navodima iz tužbe nevoljno pristala da se sretne sa Didijem 3. januara 1991. godine, gdje ju je reper navodno drogirao, što je, kaže, "dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno da stoji ili hoda".

Reper je potom odveo u mjesto gdje je odsjeo, i tamo seksualno napao.

Dikerson-Nil je kasnije saznala da je reper njihov odnos tajno snimio i pokazivao drugima.

Poslije navodnog napada, u tužbi piše, njen život upao je u "kovitlac" - borila se sa svojim mentalnim zdravljem i ubrzo napustila fakultet.

"Naša klijentkinja nije bila u stanju da izbjegne kontinuirani uticaj štete koju joj je Kombs nanio prije mnogo godina", rekao je Džonatan Goldhirš, jedan od advokata tužioca.

Tužba je uslijedila nekoliko sati prije današnjeg isteka roka njujorškog Zakona o preživjelim osobama, koji žrtvama seksualnih zločina dozvoljava da podnesu tužbu nakon isteka roka zastarjelosti.

Ovo je druga tužba za seksualni napad pokrenuta protiv  Kombsa ovog meseca, pošto je R&B pjevačica i bivša partnerka Kasandra "Kesi" Ventura, optužila  muzičara za silovanje i seksualnu trgovinu u saveznoj tužbi podnijetoj prošle nedjelje, a u kojoj je navela da ju je reper i producent silovao i tukao više od 10 godina.

Paf Didi je negirao tvrdnje Venture, a njih dvoje postigli su nagodbu dan nakon podnošenja tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana