Реквизити из најпознатијих филмова на аукцији у Холивуду

Танјуг
Реквизити из најпознатијих филмова на аукцији у Холивуду

ЛОС АНЂЕЛЕС - Од модела свемирске летилице X-Wing из “Ратова звијезда” до “Торовог” чекића - предмети из омиљених филмова наћи ће се слиједећег мјесеца на аукцију у Холивуду.

Више од 1.800 предмета биће понуђено од 21. до 24. јуна на аукцији, за коју фирма Пропстор процијењује да ће прикупити више од девет милиона долара, преносе агенције.

Директор Пропстора Брендон Алинџер рекао је за Ројтерс да је заступљено више од 600 различитих филмских и телевизијских наслова.

“Осим основних реквизита и костима имамо колекционарске играчке, стрипове, материјале за филмску продукцију, што значи ствари попут концептуалних умјетничких дјела, јакни за екипу, огромну количину колекционарских предмета.”, рекао је он.

Предњачи модел “Red Leader” X-Wing из “Ратова звијезда: Нова нада”, који је процијењен на 500.000 до милион долара.

“Верујемо да је ово једини прави, нетакнути, оригинални X-Wing из првих ''''Ратова звијезда'''' који је икад понуђен на јавној аукцији па је прилично посебан”, рекао је Алинџер.

Остали предмети који иду на аукцију укључују аниматронички Гизмо из филма “Гремлини 2: Ново легло”, који је процијењен на 80.000 до 120.000 долара.

Ту су и Торов чекић из оригиналног филма “Тор” који је процијењен од 100.000 до 150.000 долара, као и модел млазњака коришћеног у оригиналном “Топ Гану”, који би могао донијети између 30.000 и 50.000 долара.

На аукцију иде и одјело Елвиса Преслија из филма “Догодило се на Свјетском сајму”, новчаник Семјуела Л. Џексона из “Петпарачких прича” и мач Уме Турман из филма “Кил Билл 1”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана