Rekviziti iz najpoznatijih filmova na aukciji u Holivudu

Tanjug
Rekviziti iz najpoznatijih filmova na aukciji u Holivudu

LOS ANĐELES - Od modela svemirske letilice X-Wing iz “Ratova zvijezda” do “Torovog” čekića - predmeti iz omiljenih filmova naći će se slijedećeg mjeseca na aukciju u Holivudu.

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno od 21. do 24. juna na aukciji, za koju firma Propstor procijenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara, prenose agencije.

Direktor Propstora Brendon Alindžer rekao je za Rojters da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

“Osim osnovnih rekvizita i kostima imamo kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umjetničkih djela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta.”, rekao je on.

Prednjači model “Red Leader” X-Wing iz “Ratova zvijezda: Nova nada”, koji je procijenjen na 500.000 do milion dolara.

“Verujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih ''''Ratova zvijezda'''' koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji pa je prilično poseban”, rekao je Alindžer.

Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma “Gremlini 2: Novo leglo”, koji je procijenjen na 80.000 do 120.000 dolara.

Tu su i Torov čekić iz originalnog filma “Tor” koji je procijenjen od 100.000 do 150.000 dolara, kao i model mlaznjaka korišćenog u originalnom “Top Ganu”, koji bi mogao donijeti između 30.000 i 50.000 dolara.

Na aukciju ide i odjelo Elvisa Preslija iz filma “Dogodilo se na Svjetskom sajmu”, novčanik Semjuela L. Džeksona iz “Petparačkih priča” i mač Ume Turman iz filma “Kil Bill 1”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana