Како је Рамштајн тужио "Гранд" због Индире Радић

Г.С.
Foto: Курир.рс

Свјетски популарна група Рамштајн синоћ је одржала велики концерт у Београду у парку Ушће, а вечерас имају још један наступ.

Наиме, својевремено је управо ова група тужила “Гранд” продукцију због пјесме”Преко” коју изводи Индира Радић.

Горан Ратковић Рале направио је много хитова, међу којима се нашла и песма “Преко”, коју је отпјевала 2002. године Индира Радић.

Индира је албум на ком је била песма издала за Гранд продукцију на чијем челу је тада био Саша Поповић , а онда је на адресу “Гранда” стигла тужба од стране познатог бенда Рамштајн.

Саши у почетку ништа није било јасно. Међутим, када је видео шта пише у тужби и да је плава коверта стигла због албума Индире Радић, Поповић је остао шокиран.

- Јао, то је било 2002. Урадио сам цео албум за Индиру. За једну песму узмем ја семпл (део песме) од Рамштајна и ми издали тај албум. Наравно да нисам тражио никакву дозволу, то у то време није постојало, нити сам ја очекивао да ће нека светска фаца да чује песму Ралета и Индире. И дешава се ситуација да је албум кренуо и мене зове Саша и виче: “Чије си песме крао? Ко је тај Рамштајн?” - причао је Рале и додао:

- И мени све јасно! Кажем: “Шта је било, па не могу ја теби да дајем информације где налазим инспирацију.” Он каже: “Добио сам тужбу од Рамштајна.” Одем до студија и кажем Салету: “Смири се, све ћу ја то да решим.”

- Онда сам преузео одговорност на себе. И они су, као што сам већ рекао, тражили лудачки износ од 45.000 евра. У то време на овим просторима та сума је била немогућа, па и сад није ништа боље, али тад тек. И ми се на крају договорили да они добију десети део зараде и то се тако завршило. Али препао сам Поповића тад као нико никад - рекао је композитор.

Иначе, Саша је из “Гранда” због скандала избацио познатог пјевача и пјевачицу, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана