Kako je Ramštajn tužio "Grand" zbog Indire Radić

G.S.
Foto: Kurir.rs

Svjetski popularna grupa Ramštajn sinoć je održala veliki koncert u Beogradu u parku Ušće, a večeras imaju još jedan nastup.

Naime, svojevremeno je upravo ova grupa tužila “Grand” produkciju zbog pjesme”Preko” koju izvodi Indira Radić.

Goran Ratković Rale napravio je mnogo hitova, među kojima se našla i pesma “Preko”, koju je otpjevala 2002. godine Indira Radić.

Indira je album na kom je bila pesma izdala za Grand produkciju na čijem čelu je tada bio Saša Popović , a onda je na adresu “Granda” stigla tužba od strane poznatog benda Ramštajn.

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je video šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran.

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: “Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?” - pričao je Rale i dodao:

- I meni sve jasno! Kažem: “Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju.” On kaže: “Dobio sam tužbu od Ramštajna.” Odem do studija i kažem Saletu: “Smiri se, sve ću ja to da rešim.”

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor.

Inače, Saša je iz “Granda” zbog skandala izbacio poznatog pjevača i pjevačicu, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana