Радош Бајић након усвајања резолуције: Хоћемо ли и ове године на обале Црне Горе

ГС
Радош Бајић након усвајања резолуције: Хоћемо ли и ове године на обале Црне Горе

БЕОГРАД- Српски редитељ и глумац Радош Бајић након усвајања срамне резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама истиче да је шокиран гласањем.

Познати глумац и редитељ је посебно шокиран земљама из комшилука које су гласале за усвајање резолуције - Хрватску, Црну Гору, Словенију и Сјеверну Македонију.

Бајићу је несхватљиво да народи са којима смо некада чинили једну државу могу тако да се понашају.

Он се на друштвеним мрежама огласио овим поводом.

- Сунце се рађа над Србијом! Упркос свему. У дану када господари свијета удружени са својим послушним сателитима, желе да нам на чело прилијепе страшни белег геноцидног народа - обузет сам поносом. Далеко било да оправдавам ужасни злочин који се у крвавом и безумном рату догодио у Сребреници. Знам да не можемо ништа моћницима којима је сила, моћ и доминација на земљиној кугли вјечита опсесија. И онима због чијих злокобних недјела је у свим језицима света ријеч "геноцид" препознатљива. Против којих су ратовали Бата, Смоки, а помало и ја…

Али, шта је са нашом "браћом" из комшилука са којима смо деценијама његовали тековине "братства и јединства"? Шта је са Јанезима, а поготову Хрватима и њиховим злочинима који су у врху свјетске антологије зла? Шта је са браћом Македонцима - па били и "сјеверни"? Хоћемо ли и ове године у стампеду као медоносне пчеле запосети обале Грчке и Црне Горе? Тог другог ока испод чела православног српског народа - о којем је пјевао Његош? Поносан сам што припадам српском роду - питам се, када ћемо се призвати памети?", преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана