Radoš Bajić nakon usvajanja rezolucije: Hoćemo li i ove godine na obale Crne Gore

GS
Radoš Bajić nakon usvajanja rezolucije: Hoćemo li i ove godine na obale Crne Gore

BEOGRAD- Srpski reditelj i glumac Radoš Bajić nakon usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama ističe da je šokiran glasanjem.

Poznati glumac i reditelj je posebno šokiran zemljama iz komšiluka koje su glasale za usvajanje rezolucije - Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Sjevernu Makedoniju.

Bajiću je neshvatljivo da narodi sa kojima smo nekada činili jednu državu mogu tako da se ponašaju.

On se na društvenim mrežama oglasio ovim povodom.

- Sunce se rađa nad Srbijom! Uprkos svemu. U danu kada gospodari svijeta udruženi sa svojim poslušnim satelitima, žele da nam na čelo prilijepe strašni beleg genocidnog naroda - obuzet sam ponosom. Daleko bilo da opravdavam užasni zločin koji se u krvavom i bezumnom ratu dogodio u Srebrenici. Znam da ne možemo ništa moćnicima kojima je sila, moć i dominacija na zemljinoj kugli vječita opsesija. I onima zbog čijih zlokobnih nedjela je u svim jezicima sveta riječ "genocid" prepoznatljiva. Protiv kojih su ratovali Bata, Smoki, a pomalo i ja…

Ali, šta je sa našom "braćom" iz komšiluka sa kojima smo decenijama njegovali tekovine "bratstva i jedinstva"? Šta je sa Janezima, a pogotovu Hrvatima i njihovim zločinima koji su u vrhu svjetske antologije zla? Šta je sa braćom Makedoncima - pa bili i "sjeverni"? Hoćemo li i ove godine u stampedu kao medonosne pčele zaposeti obale Grčke i Crne Gore? Tog drugog oka ispod čela pravoslavnog srpskog naroda - o kojem je pjevao Njegoš? Ponosan sam što pripadam srpskom rodu - pitam se, kada ćemo se prizvati pameti?", prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana