Рад на “Џокеру” најбољи моменат у каријери Хоакина Финикса

Агенције
Рад на “Џокеру” најбољи моменат у каријери Хоакина Финикса

Филм “Џокер”, режисера Тода Филипса, недавно је освојио “Златног лава” на фестивалу у Венецији и на тај начин, чини се, отворио једно ново поглавље у вредновању филмова са стриповском позадином.

То је отворило и једно ново поглавље за глумца Хоакина Финикса који је на јединствен начин утјеловио овај ли¬к, чини се на потпуно другачији начин него било ко други раније.

Прије него што је прихватио да глуми Артура Флека, познатијег као Џокер, Хоакин Финикс се премишљао да ли уопште да прихвати једну такву улогу.

- То није била одлука коју сам лако донио. Нисам имао појма, али осјећао сам да ме нешто вуче према томе. И све се развило како треба кад смо почели да радимо на томе. Постало је више и веће од свега што сам очекивао. Рад на филму и улога Џокера су неки од најбољих искустава и момената моје каријере - рекао је Финикс.

Наведена улога појавила се када је компанија “Ворнер брадерс” одлучила да, након ужасних резултата филмова “Лига правде” и “Бетмен против Супермена”, направи нешто ново и другачије.

Режисер Тод Филипс рекао је да је изабрао Џокера и да се водио почетним причама о поријеклу јунака, али да прича нема директну везу са стриповима, осим инспирације за стварање лика.

- Оно што је карактеристично за Џокера је то што је непоуздан наратор и нема причу о поријеклу - навео је Филипс.

Осврћући се на спекулације о могућем спајању приче о Џокеру са новим филмом о Бетмену, Филипс је рекао да то није у плану.

- Не видим да ће се ове двије приче у будућности повезати. Ово је само филм - додао је Филипс.

Наведени филм ће премијерно у биоскопима региона бити приказан 3. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана