Rad na “Džokeru” najbolji momenat u karijeri Hoakina Finiksa

Agencije
Rad na “Džokeru” najbolji momenat u karijeri Hoakina Finiksa

Film “Džoker”, režisera Toda Filipsa, nedavno je osvojio “Zlatnog lava” na festivalu u Veneciji i na taj način, čini se, otvorio jedno novo poglavlje u vrednovanju filmova sa stripovskom pozadinom.

To je otvorilo i jedno novo poglavlje za glumca Hoakina Finiksa koji je na jedinstven način utjelovio ovaj li¬k, čini se na potpuno drugačiji način nego bilo ko drugi ranije.

Prije nego što je prihvatio da glumi Artura Fleka, poznatijeg kao Džoker, Hoakin Finiks se premišljao da li uopšte da prihvati jednu takvu ulogu.

- To nije bila odluka koju sam lako donio. Nisam imao pojma, ali osjećao sam da me nešto vuče prema tome. I sve se razvilo kako treba kad smo počeli da radimo na tome. Postalo je više i veće od svega što sam očekivao. Rad na filmu i uloga Džokera su neki od najboljih iskustava i momenata moje karijere - rekao je Finiks.

Navedena uloga pojavila se kada je kompanija “Vorner braders” odlučila da, nakon užasnih rezultata filmova “Liga pravde” i “Betmen protiv Supermena”, napravi nešto novo i drugačije.

Režiser Tod Filips rekao je da je izabrao Džokera i da se vodio početnim pričama o porijeklu junaka, ali da priča nema direktnu vezu sa stripovima, osim inspiracije za stvaranje lika.

- Ono što je karakteristično za Džokera je to što je nepouzdan narator i nema priču o porijeklu - naveo je Filips.

Osvrćući se na spekulacije o mogućem spajanju priče o Džokeru sa novim filmom o Betmenu, Filips je rekao da to nije u planu.

- Ne vidim da će se ove dvije priče u budućnosti povezati. Ovo je samo film - dodao je Filips.

Navedeni film će premijerno u bioskopima regiona biti prikazan 3. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana