Припреме за EXIT Фестивал у "фото финишу"

Танјуг
Припреме за EXIT Фестивал у "фото финишу"

НОВИ САД- Припреме за 22. издање једног од највећих музичких догађаја у Европи, EXIT Фестивала, који почиње у четвртак, 7. јула, улазе у завршну фазу.

Ове године фестивалску магију, кажу организатори, употпуниће најјаћи лајнап у историји фестивала и очекују прави музички празник уз најзвучнија имена свјетске музичке сцене, као што су The Bad Seed, Iggu Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Борис Брејћа, Констракта и многи други.

Припреме су у „фото финишу“. Све најпознатије бине су већ постављене, а ове године на фестивалу нас очекује више од 40 различитих бина и зона. Остало нам је још три дана до почетка највећег мужичког фестивала у Србији и едва чекамо четвртак да дођемо на тврђаву и дочекамо све посетиоце, рекла је Тањугу портпарол Фестивала Милица Драгомировић.

У односу на прошлу годину, свим страним држављанима, као и домаћим посjетиоцима који своје вријеме током трајања фестивала планирају да проведу у Егзитовом кампу, биће омогућен већи број мјеста.

Камп се традиционално налази на новосадској плажи Штранд, а пријаве за боравак још су отворене. Кампом ће ове године ођекивати језици из чак 100 различитих држава свјета, а капаците ове године износи 7.000 мјеста, што је озбиљно већи капацитет у односу на прошлу годину, рекла је Драгомировић.

Додала је да ове године кампере очекује много више садржаја на Штранду у виду музике, дјела за рекреацију и одмор. Слоган овогодишњег Ехита је „Заувек заједно“, што оправдава чињеницу да овогодишње издање фестивала биљежи рекордну продају улазница и највећу посећеност до сада.

Рекордна година за нас је била 2019. када смо имали највећи број посјетилаца, али ове године тај број ће далеко бит надмашен и према неким процјенама на тврђави ћемо угостити преко 200.000 људи из читавог свијета током четири дана. Ова бројка је заиста нешто што издваја овогодишњи Еxит од свих осталих, јер то представља сјајну мотивацију да све прође како треба, наглашава Милица Драгомировић.

Фестивал ће бити одржан од 7. до 10 јула на Петроварадниској твђави у Новом Саду. Све информације у вези са фестивалом, као и информације о самом кампу можете погледати на званичном сајту ezitfest.org  или на инстаграм профилу Еxit Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана