Pripreme za EXIT Festival u "foto finišu"

Tanjug
Pripreme za EXIT Festival u "foto finišu"

NOVI SAD- Pripreme za 22. izdanje jednog od najvećih muzičkih događaja u Evropi, EXIT Festivala, koji počinje u četvrtak, 7. jula, ulaze u završnu fazu.

Ove godine festivalsku magiju, kažu organizatori, upotpuniće najjaći lajnap u istoriji festivala i očekuju pravi muzički praznik uz najzvučnija imena svjetske muzičke scene, kao što su The Bad Seed, Iggu Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Boris Brejća, Konstrakta i mnogi drugi.

Pripreme su u „foto finišu“. Sve najpoznatije bine su već postavljene, a ove godine na festivalu nas očekuje više od 40 različitih bina i zona. Ostalo nam je još tri dana do početka najvećeg mužičkog festivala u Srbiji i edva čekamo četvrtak da dođemo na tvrđavu i dočekamo sve posetioce, rekla je Tanjugu portparol Festivala Milica Dragomirović.

U odnosu na prošlu godinu, svim stranim državljanima, kao i domaćim posjetiocima koji svoje vrijeme tokom trajanja festivala planiraju da provedu u Egzitovom kampu, biće omogućen veći broj mjesta.

Kamp se tradicionalno nalazi na novosadskoj plaži Štrand, a prijave za boravak još su otvorene. Kampom će ove godine ođekivati jezici iz čak 100 različitih država svjeta, a kapacite ove godine iznosi 7.000 mjesta, što je ozbiljno veći kapacitet u odnosu na prošlu godinu, rekla je Dragomirović.

Dodala je da ove godine kampere očekuje mnogo više sadržaja na Štrandu u vidu muzike, djela za rekreaciju i odmor. Slogan ovogodišnjeg Ehita je „Zauvek zajedno“, što opravdava činjenicu da ovogodišnje izdanje festivala bilježi rekordnu prodaju ulaznica i najveću posećenost do sada.

Rekordna godina za nas je bila 2019. kada smo imali najveći broj posjetilaca, ali ove godine taj broj će daleko bit nadmašen i prema nekim procjenama na tvrđavi ćemo ugostiti preko 200.000 ljudi iz čitavog svijeta tokom četiri dana. Ova brojka je zaista nešto što izdvaja ovogodišnji Exit od svih ostalih, jer to predstavlja sjajnu motivaciju da sve prođe kako treba, naglašava Milica Dragomirović.

Festival će biti održan od 7. do 10 jula na Petrovaradniskoj tvđavi u Novom Sadu. Sve informacije u vezi sa festivalom, kao i informacije o samom kampu možete pogledati na zvaničnom sajtu ezitfest.org  ili na instagram profilu Exit Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana