Принцу Харију одбијен захтjев за плаћање полицијске заштите

Танјуг
Принцу Харију одбијен захтjев за плаћање полицијске заштите

ЛОНДОН – Британски принц Хари изгубио је правни спор око захтjева да му се дозволи приватно плаћање полицијске заштите, пише ББЦ.

Његови адвокати су желели судску ревизију одбијања Харијеве понуде за плаћање заштите у Британији, након што су се његови безбjедносни протоколи промијенили, када је принц престао да буде активни члан краљевске породице.

Суд је одбио Харијев захтев, а адвокати Министарства унутрашњих послова су се успротивили идеји да се богатим људима омогући "куповина" полицијског обезбјеђења.

Ова пресуда уследила је након једнодневног судског рочишта у Лондону прошле недеље. Од тада су војвода и војвоткиња од Сасекса учествовали у ономе што је њихов портпарол описао као "готово катастрофалну потеру аутомобилима" у коју су били укључени и папараци у Њујорку.

На Вишем суду прошле недеље, адвокати принца Харија оспорили су одлуку којом се одбија његово приватно финансирање полицијске заштите за њега и његову породицу приликом посете Великој Британији.

Када је принц Хари 2020. одступио са функције „активног члана краљевске породице“, то је проузроковало да више нема приступ свом претходном нивоу обезбјеђења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана