Princu Hariju odbijen zahtjev za plaćanje policijske zaštite

Tanjug
Princu Hariju odbijen zahtjev za plaćanje policijske zaštite

LONDON – Britanski princ Hari izgubio je pravni spor oko zahtjeva da mu se dozvoli privatno plaćanje policijske zaštite, piše BBC.

Njegovi advokati su želeli sudsku reviziju odbijanja Harijeve ponude za plaćanje zaštite u Britaniji, nakon što su se njegovi bezbjednosni protokoli promijenili, kada je princ prestao da bude aktivni član kraljevske porodice.

Sud je odbio Harijev zahtev, a advokati Ministarstva unutrašnjih poslova su se usprotivili ideji da se bogatim ljudima omogući "kupovina" policijskog obezbjeđenja.

Ova presuda usledila je nakon jednodnevnog sudskog ročišta u Londonu prošle nedelje. Od tada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa učestvovali u onome što je njihov portparol opisao kao "gotovo katastrofalnu poteru automobilima" u koju su bili uključeni i paparaci u Njujorku.

Na Višem sudu prošle nedelje, advokati princa Harija osporili su odluku kojom se odbija njegovo privatno finansiranje policijske zaštite za njega i njegovu porodicu prilikom posete Velikoj Britaniji.

Kada je princ Hari 2020. odstupio sa funkcije „aktivnog člana kraljevske porodice“, to je prouzrokovalo da više nema pristup svom prethodnom nivou obezbjeđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana