Принц Вилијам хтио да се састане са Харијем, брат га одбио са двије ријечи

ГС
Foto: Танјуг/АП

Хари је први пут проговорио о свађи с братом 2019., када су он и Меган били на путовању по Јужној Африци - то је било само неколико мјесеци прије него што су јавно престали да раде као чланови краљевске породице.

Славно је рекао Тому Брејдбију с ИТВ-а да се он и Меган "боре" с неким од притисака живота као запослени краљевске породице, а тренутак који је многе изненадио био је кад је Хари рекао да његов однос с братом има "добре" и "лоше дане".

Према новој књизи "Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown", наводно је Вилијам, нови принц од Велса, покушао да допре до свог млађег брата. Хари је у почетку био отворен да се помири с братом, али је одбио Вилијамову понуду након што је постао забринут да ће вијест о њиховом сусрету процурити од стране краљевског особља.

Привремено примирје

У одломку из књиге објављеном у Дејли мејлу, ауторка Валентина Лоу пише: "Дан након емитовања документарца, Вилијам је свом брату послао поруку да га пита може ли доћи да га види. У почетку је Хари био за, али је поново причао с Вилијамом и питао га ко би све морао да зна за њихов разговор, ако до њега дође. Вилијам је објаснио да ће морати да почисти свој распоред, што би значило да каже својој приватној секретарици. У том тренутку Хари му је рекао: Немој долазити."

"Био је толико забринут да ће Вилијамов тим открити посјету новинарима да радије не би видио свог брата него ризиковао да то доспе у новине", написала је ауторка у књизи те је додала да је неуспјех да се сретну лицем у лице дошла као "срцепарајућа" вијест за људе блиске обојици браће, те је истакнула како је неким члановима краљевске породице постало тешко директно да комуницира усред високог нивоа надзора.

Прошли мјесец, краљевска браћа поново су се окупила након смрти краљице Елизабете II, чак су извели заједничку шетњу. Међутим, краљевски извор кажу да ће ово привремено примирје трајати само док Хари не објави своје надолазеће мемоаре, од којих поприлично страхује цијела краљевска породица, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана