Princ Vilijam htio da se sastane sa Harijem, brat ga odbio sa dvije riječi

GS
Foto: Tanjug/AP

Hari je prvi put progovorio o svađi s bratom 2019., kada su on i Megan bili na putovanju po Južnoj Africi - to je bilo samo nekoliko mjeseci prije nego što su javno prestali da rade kao članovi kraljevske porodice.

Slavno je rekao Tomu Brejdbiju s ITV-a da se on i Megan "bore" s nekim od pritisaka života kao zaposleni kraljevske porodice, a trenutak koji je mnoge iznenadio bio je kad je Hari rekao da njegov odnos s bratom ima "dobre" i "loše dane".

Prema novoj knjizi "Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown", navodno je Vilijam, novi princ od Velsa, pokušao da dopre do svog mlađeg brata. Hari je u početku bio otvoren da se pomiri s bratom, ali je odbio Vilijamovu ponudu nakon što je postao zabrinut da će vijest o njihovom susretu procuriti od strane kraljevskog osoblja.

Privremeno primirje

U odlomku iz knjige objavljenom u Dejli mejlu, autorka Valentina Lou piše: "Dan nakon emitovanja dokumentarca, Vilijam je svom bratu poslao poruku da ga pita može li doći da ga vidi. U početku je Hari bio za, ali je ponovo pričao s Vilijamom i pitao ga ko bi sve morao da zna za njihov razgovor, ako do njega dođe. Vilijam je objasnio da će morati da počisti svoj raspored, što bi značilo da kaže svojoj privatnoj sekretarici. U tom trenutku Hari mu je rekao: Nemoj dolaziti."

"Bio je toliko zabrinut da će Vilijamov tim otkriti posjetu novinarima da radije ne bi vidio svog brata nego rizikovao da to dospe u novine", napisala je autorka u knjizi te je dodala da je neuspjeh da se sretnu licem u lice došla kao "srceparajuća" vijest za ljude bliske obojici braće, te je istaknula kako je nekim članovima kraljevske porodice postalo teško direktno da komunicira usred visokog nivoa nadzora.

Prošli mjesec, kraljevska braća ponovo su se okupila nakon smrti kraljice Elizabete II, čak su izveli zajedničku šetnju. Međutim, kraljevski izvor kažu da će ovo privremeno primirje trajati samo dok Hari ne objavi svoje nadolazeće memoare, od kojih poprilično strahuje cijela kraljevska porodica, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana