Преминуо некадашњи пјевач чувене британске рок групе

ГС
Преминуо некадашњи пјевач чувене британске рок групе

Бивши фронтмен британске рок групе “Бад Цомпанy”, умро је у 66. години, изјавио је за ЦНН његов пријатељ и дугогодишњи менаџер Пол Истон.

 Један од његових рођака је рекао да је музичар Брајан Хау, умро услијед срчаног застоја. Брајан је и раније имао проблема са срцем, 2017. године. је имао и срчани удар.

Брајанова музичка каријера је почела да постаје озбиљна када се придружио Теду Нугенту за албум “Пенетратор” из 1984. године. Одатле је прешао у “Бад Цомпанy” након њиховог раскида са дугогодишњим вокалом Полом Роџерсом. Његов први албум са групом био је 1986. године “Фаме анд Фортуне”, а појавио се на пет албума, укључујуćи и сет „Бест оф” из 1993. који је својим гласом представио највеćе пјесме бенда.

Највеćи успјех групе “Бад Цомпанy” за време Хауовог “мандата” остварен је 1990. године, када је објављен албум “Холy Њатер”, на којој су били радио хитови “Иф Yоу Неедед Сомебодy” “Холy Њатер” и “Њалк Тхроугх Фире.” Такође су на врху топ листе били и са синглом “Хоњ Абоут Тхат” из 1992. године са албума “Хере Цомес Троубле”.

Брајан Хау је напустио “Бад Цомпанy” 1994. године и након тога издао још три албума као соло извођач, а последњи је био “Цирцус Бар” из 2010. године.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана