Представљен ручни сат вриједан више од 1,6 милиона КМ

ГС
Представљен ручни сат вриједан више од 1,6 милиона КМ

Партнерство компаније за производњу луксузних спортских аутомобила МекЛарен и произвођача сатова Ричард Мил резултовало је новим скупоцјеним сатом чија вриједност износи готово милион долара

Ради се о моделу РМ 40-01 Аутоматик Турбилон МекЛарен Спидтејл, чија цијена износи нешто више од 821.000 евра, односно 1,6 милиона КМ.

Познато је да цијена МекЛареновог хипераутомобила износи више од 2,25 милиона долара и то без додатних опција и персонализације, тако да није чудо што се неки примјерци продају за више од три милиона долара.

Дизајн сата је инспирисан моделом возила МекЛарен Спидтејл, односно неким дијеловима његове каросерије, преноси портал Кликс.

– Када је ријеч о моделу РМ 40-01, у обзир смо узели неке препознатљиве карактеристике аутомобиле и филозофију која стоји иза њих. Стога сат слиједи многе детаље Спидтејла када је ријеч о његовом бескомпромисном дизајну и материјалима – изјавио је Роб Мелвил, директор МекЛареновог дизајна.

– Сат одликује један од највиших нивоа завршне обраде која је икада направљена у Ричард Милу. Детаљима је посвећена екстремна пажња, а само кућиште је направљено од 69 дијелова – казао је технички директор компаније Ричард Мил.

Компанија је анализирала пет прототипа како би дошла до најбољег дизајна.

Биће произведено свега 106 примерака како би број одговарао броју примјерака модела Спидтејл које МекЛарен намјерава да произведе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана