Predstavljen ručni sat vrijedan više od 1,6 miliona KM

GS
Predstavljen ručni sat vrijedan više od 1,6 miliona KM

Partnerstvo kompanije za proizvodnju luksuznih sportskih automobila MekLaren i proizvođača satova Ričard Mil rezultovalo je novim skupocjenim satom čija vrijednost iznosi gotovo milion dolara

Radi se o modelu RM 40-01 Automatik Turbilon MekLaren Spidtejl, čija cijena iznosi nešto više od 821.000 evra, odnosno 1,6 miliona KM.

Poznato je da cijena MekLarenovog hiperautomobila iznosi više od 2,25 miliona dolara i to bez dodatnih opcija i personalizacije, tako da nije čudo što se neki primjerci prodaju za više od tri miliona dolara.

Dizajn sata je inspirisan modelom vozila MekLaren Spidtejl, odnosno nekim dijelovima njegove karoserije, prenosi portal Kliks.

– Kada je riječ o modelu RM 40-01, u obzir smo uzeli neke prepoznatljive karakteristike automobile i filozofiju koja stoji iza njih. Stoga sat slijedi mnoge detalje Spidtejla kada je riječ o njegovom beskompromisnom dizajnu i materijalima – izjavio je Rob Melvil, direktor MekLarenovog dizajna.

– Sat odlikuje jedan od najviših nivoa završne obrade koja je ikada napravljena u Ričard Milu. Detaljima je posvećena ekstremna pažnja, a samo kućište je napravljeno od 69 dijelova – kazao je tehnički direktor kompanije Ričard Mil.

Kompanija je analizirala pet prototipa kako bi došla do najboljeg dizajna.

Biće proizvedeno svega 106 primeraka kako bi broj odgovarao broju primjeraka modela Spidtejl koje MekLaren namjerava da proizvede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana