Ово је син Славка Штимца: Вид је доктор економских наука и невјероватно личи на славног оца

GS
Foto: Printscreen

Син Славка Стимца је доктор економских наука лако никад није покушао да упише Факултет драмских умхетности, Славко Штимац оставио је неизбрисив траг у нашој кинематографији.

 

Тешко је побројати све улоге које је остварио од дјетињства до данас, а „Варљиво лето 68", „Специално васпитање", „Сјећaш ли се Доли Бел" или „Подземље" само су неки од наслова коии су га прославили.

Глумачка звијезда региона и миљеник публике увијек се трудио да, кад није на послу, живи скромно и повучено, а у дугогодишњој каријери ријетко је давао интервјуе, преноси ХелоМагазин

Са супругом Веном Голубовић у складном је браку од 1997, а у пром браку са Мајдом Војниковиц добио је сина Вида. Занимљиво је да су обе изабранице Славка Штимца умјетнице, тачније сликарке.

Ипак, Славков јединац, сада четрдесетогодисњи Вид, није кренуо ни очевим ни мајчиним стопама. Рођен је у Београду, али је већи дио живота провео у иностранству. Са мајком се 1992. године преселио у Амстердам, гдје је завршио основне студије економије, да би касније докторирао у Берлину.

У једном од ријетких медијских наступа, у којем је споменуо сина, Славко Штимац, који је пред камере стао јос као дјечак, признао је да му је драго сто Вид није пожелио сличну професионалну судбину.

- Мислим да ие то велико бреме за мало створење које је емоционално врло осjетљиво и јос неразвијено.

Наравно, морамо имати дjецу у филмовима, јер и она су дио приче, али не чудим се да се то на Западу прилично контролише. Имате велики број случајева да је дјеци која су била глумачке мегазвезде живот упропаштен. И то свакако има везе с тим. То је велико оптерећење, а та мала бића не знају шта их је снашло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана