Ovo je sin Slavka Štimca: Vid je doktor ekonomskih nauka i nevjerovatno liči na slavnog oca

GS
Foto: Printscreen

Sin Slavka Stimca je doktor ekonomskih nauka lako nikad nije pokušao da upiše Fakultet dramskih umhetnosti, Slavko Štimac ostavio je neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.

 

Teško je pobrojati sve uloge koje je ostvario od djetinjstva do danas, a „Varljivo leto 68", „Specialno vaspitanje", „Sjećaš li se Doli Bel" ili „Podzemlje" samo su neki od naslova koii su ga proslavili.

Glumačka zvijezda regiona i miljenik publike uvijek se trudio da, kad nije na poslu, živi skromno i povučeno, a u dugogodišnjoj karijeri rijetko je davao intervjue, prenosi HeloMagazin

Sa suprugom Venom Golubović u skladnom je braku od 1997, a u prom braku sa Majdom Vojnikovic dobio je sina Vida. Zanimljivo je da su obe izabranice Slavka Štimca umjetnice, tačnije slikarke.

Ipak, Slavkov jedinac, sada četrdesetogodisnji Vid, nije krenuo ni očevim ni majčinim stopama. Rođen je u Beogradu, ali je veći dio života proveo u inostranstvu. Sa majkom se 1992. godine preselio u Amsterdam, gdje je završio osnovne studije ekonomije, da bi kasnije doktorirao u Berlinu.

U jednom od rijetkih medijskih nastupa, u kojem je spomenuo sina, Slavko Štimac, koji je pred kamere stao jos kao dječak, priznao je da mu je drago sto Vid nije poželio sličnu profesionalnu sudbinu.

- Mislim da ie to veliko breme za malo stvorenje koje je emocionalno vrlo osjetljivo i jos nerazvijeno.

Naravno, moramo imati djecu u filmovima, jer i ona su dio priče, ali ne čudim se da se to na Zapadu prilično kontroliše. Imate veliki broj slučajeva da je djeci koja su bila glumačke megazvezde život upropašten. I to svakako ima veze s tim. To je veliko opterećenje, a ta mala bića ne znaju šta ih je snašlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana