Од бескућника до милионера па назад

Г.С.
Од бескућника до милионера па назад

Славне звијезде као што су Џенифер Лопез, Хали Бери, Џејмс Камерон, које су данас веома богате, имале су финансијских потешкоћа у прошлости, због чега су неке од њих биле и бескућници.

Стално их виђамо на црвеном тепиху у беспријекорном издању, али нико не зна да су у прошлости имали озбиљне финансијске проблеме, а да ствар буде још страшнија, неки од њих су то и сада.

Глумица Хали Бери се у 21. години преселила у Њујорк да би остварила свој глумачки сан, али је њена мајка изненада престала да јој шаље новац па је она била принуђена да спава у склоништима за бескућнике да би преживјела. Међутим, годинама касније глумица је рекла да ју је ово искуство научило много тога.

- Научило ме је да се бринем о себи и да преживим сваку ситуацију, чак и ако то значи одлазак у склониште бескућника или преживљавање у оквиру својих, тада оскудних могућности - рекла је она једном приликом, а затим је 2002. године освојила “Оскара” за најбољу глумицу у филму “Monster's Ball”. Била је прва жена афроамеричког поријекла која је то успјела.

Џејмс Камерон, који је режирао је неке од најпопуларнијих филмова у историји филма, од “Титаника” до “Аватара” прије него што је почео да ствара хит за хитом живио је у свом аутомобилу. Док је писао “Терминатора”, Камерон је једва састављао крај с крајем.

Славна глумица и пјевачица Џенифер Лопез је након одрастања у Бронксу са 18 година одлучила да жели да се оствари као плесачица. Као и већина родитеља, њени су инсистирали на томе да иде на факултет, али Џенифер је одбила. Послије једне велике свађе са мајком пјевачица се одселила из породичне куће и спавала на софи у плесном студију у којем је некада вјежбала.

- Била сам бескућница, али рекла сам сама себи: “То је оно што морам да урадим” - казала је она у једном интервјуу.

Након успјешне турнеје по Европи отвориле су јој се многе глумачке и музичке понуде па се убрзо након тога прославила широм свијета, а и дан-данас је једна од најмоћнијих и најуспешнијих жена у Холивуду.

Популарни Стив Харви је покушавао да постане комичар крајем осамдесетих година, а након лоше сезоне и једне или двије тезге постао је бескућник. На крају је био присиљен да живи у свом аутомобилу три године.

Спавао је у свом “форд темпу” из 1976. године и туширао се у хотелским купатилима или тушевима на базену.

Само један позив га је дијелио од популарности и богатства па је након гостовања у “Showtime at the Apollo” постао звијезда.

У животу Рендија Квејда све је кренуло по злу 2009. године када су он и супруга Еви ухапшени јер нису платили хотелски рачун од 10.000 евра. Упркос томе што је успио да плати већи дио рачуна, пар је морао да се бави друштвено корисним радом, јер се неколико пута није појавио на суду. Да ствар буде још тужнија, он је недавно усликан како чучи испред гостињске собе на имању које су он и његова супруга раније посједовали.

Бивша супруга америчког глумца и пјевача Џеремија Џексона Лони Вилсон некада је била манекенка која је уживала у луксузу, а након развода од њега послије двије године је пронађена као непрепознатљива бескућница.

Живот Хилари Свонк

Хилари Свонк је одрастала у приколици у Небраски до своје 16. године. Одлучила је да се пресели са мајком у Калифорнију да би покушала да постане глумица. То је значило да су њих двије неко вријеме морале да живе у аутомобилу. На крају су спавале у празној кући коју је посједовао њихов пријатељ.

- Имале смо пријатеље који су продавали своју кућу. И они су нам рекли: “Знате, нема намјештаја, али можете тамо бити ноћу. А онда током дана морате да одете негдје да бисмо покушали да продамо кућу”. Пристале смо и спавале смо на душецима за надувавање, а рано ујутро бисмо отишле - рекла је Свонкова.

Она је остварила свој сан, 2000. и 2005. године је освојила “Оскара” за филмове “Boys Don't Cry” и “Million Dokkar Babby”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана