Објављена “Форбсова” листа најплаћенијих глумаца: Двејн Џонсон поново на врху

Г.С.
Објављена “Форбсова” листа најплаћенијих глумаца: Двејн Џонсон поново на врху

Глумац Двејн Џонсон поново је на врху “Форбсове” листе најплаћенијих глумаца.

На врху листе најплаћенијих глумаца на свијету у 2020. години, коју часопис “Форбс” објављује у августу сваке године, поново се нашао Двејн Џонсон, а прва два пратиоца су му Рајан Рејнолдс  са процијењеном зарадом од 71,5 милиона долара и Марк Волберг са зарадом од 58 милиона долара.

Овогодишњих десет најплаћенијих глумаца укупно је зарадило 545.5 милиона долара, а више од четвртине ове суме исплатио им је “Нетфликс”. Дивовска стриминг платформа је у ствари исплатила 140,5 милиона долара глумцима који држе првих шест мјеста на “Форбсовој” листи.

Двејн Џонсон је другу годину заредом на врху листе са зарадом од 87,56 милиона долара, а за улогу Интерполовог агента који прогања крадљивце умјетнина у новом “Нетфликсовом” филму добио је хонорар од 23,5 милиона долара.

Рајан Рејнолдс, Марк Волберг, Бен Афлек и Вин Дизел само су од “Нетфликса” укупно зарадили 85 милиона долара. Бен Афлек је укупно зарадио 55 милиона долара, док је Вин Дизел зарадио 54 милиона.

Утицај стриминг компанија добија на убрзању. Очекује се да ће “Нетфликс”, који је на водеће глумце у Холивуду потрошио више од било ког појединачног студија, ове године уложити више од 17 милијарди долара у нове садржаје.

“Епл ТВ плус” наводно планира да баци више од 30 милиона долара како би придобио Рајана Рејнолдса за нови божићни филм, а “Амазон” шестом са “Форбсове” листе, боливудској звијезди Акшају Кумару, нуди 10 милиона за улогу у телевизијској серији која је још у припреми.

На овогодишњој “Форбсовој” листи нашли су се и Лин Мануел Миранда (45,5 милиона), Џеки Чен (40 милиона), Вил Смит (44,5 милиона) и Адам Сендлер (41 милион).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана