Непоновљива Линда није устајала из кревета за мање од 10.000 долара, а ево како сада изгледа

Г.С.
Непоновљива Линда није устајала из кревета за мање од 10.000 долара, а ево како сада изгледа

Славна љепотица сутра пуни 55 година, а током каријере красила је насловнице преко 700 магазина

Канадска манекенка и један од најутицајнијих супермодела деведесетих година Линда Еванђелиста је рођена 10. маја 1965. године и сутра слави 55. рођендан.

Када је имала 16 година, ова љепотица се такмичила на избору за “Miss Teen Niagara”, гдjе није освојила ниједну награду, али је запала за око једном ловцу на моделе.

Линду је открио ловац на таленте из “Елит Модел Манаџмента”, а у Њујорк се преселила 1984. године.

На врху своје каријере постала је муза фотографа Стивена Мејзела и дизајнера Ђанија Версаћеа, као и Карла Лагерфилда. Сви њени сарадници су је описивали као дјевојку предану послу, а током каријере красила је преко 700 насловница широм свијета и зарадила је огроман новац.

Бројни медији се слажу да је Линда једна од најбољих манекенки у историји моде, а Еванђелиста је током каријере била упечатљива и својим изјавама, од којих нису све најбоље прошле у јавности.

“Могу да урадим шта год желите, све док не морам да говорим”, рекла је једном приликом.

Ипак, њена изјава из октобра 1990. године када је рекла да “неће устати из кревета за мање од 10.000 долара” ушла је у историју, и то не баш по добром.

Управо те ријечи су пратиле је гдје год је ишла. Наставила је да ради као и прије, али касније је признала да јој није било лако након те изјаве.

“Имам осјећај да ће ми те ријечи угравирати у споменик. У сваком интервјуу су то спомињали, а извинила сам се стотину пута јер то је била само шала”, рекла је манекенка.

Додаје како је прије жалила што је то изјавила, али да је више није срамота своје изјаве.

За пет година каријере косу је фарбала са 17 различитих боја и нијанси, а 30 година касније је и даље једна од најљепших жена на свијету.

Након што се пензионисала, обожаватељи широм свијета је критикују јер се доста угојила, наиме Линда је у посљедњих пет година “набацила” више од 15 килограма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана