Небинарност на тесту – Деми Ловато се опет осјећа као жена

ГС
Foto: Aгенције

Поп звијезда Деми Ловато, која је прошле године објавила да се сматра небинарном особом, поново је умјесто замјеница "они/њихово" почела да користи "она/њена".

У посљедњој епизоди Споут подкаста водитељка Тамара Диа признала је у разговору с Деми да још увијек "не разумије сасвим" замјеницу они. Пјевачица је ту замјеницу користила од маја 2021. године, када је изјавила да се не идентификује искључиво као мушко или женско.

"Да, дакле, они су, хм, заправо сам поново усвојила замјенице она/њу", рекла је Деми у подкасту.

"Ја сам врло промјењива особа. Прошле године сам осјетила да је моја енергија била уравнотежена у мојој мушкој и женској страни.

На примјер, када је требало да изаберем да ли ћу да уђем у женски или мушки јавни тоалет, нисам мислила да постоји прави избор за мене јер се нисам осјећала нужно као жена, али нисам се осјећала ни као мушкарац. Једноставно сам се осјећала као човјек. И то је оно што су "они" за мене. Ради се само о томе да се у својој сржи осјећаш људским бићем", рекла је.

Додала је да се у посљедње вријеме поново осјећа као жена, што ју је подстакло да уз "они" користи и замјенице "она/њена".

Пјевачица је већ раније отворено говорила о свом приступу роду и сексуалности. Открила је да је пансексуалка током епизоде подкаста Џоа Рогана у марту 2021.

"Флуидна сам, а један дио разлога зашто сам тако флуидна је тај што сам била јако затворена", рекла је. Када ју је Роган питао воли ли жене или мушкарце, одговорила је да јој је свеједно.

Ловато се 2018. готово предозирала, што јој је оштетило мозак и изазвало дјелимичну сљепоћу, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана