Nebinarnost na testu – Demi Lovato se opet osjeća kao žena

GS
Foto: Agencije

Pop zvijezda Demi Lovato, koja je prošle godine objavila da se smatra nebinarnom osobom, ponovo je umjesto zamjenica "oni/njihovo" počela da koristi "ona/njena".

U posljednjoj epizodi Spout podkasta voditeljka Tamara Dia priznala je u razgovoru s Demi da još uvijek "ne razumije sasvim" zamjenicu oni. Pjevačica je tu zamjenicu koristila od maja 2021. godine, kada je izjavila da se ne identifikuje isključivo kao muško ili žensko.

"Da, dakle, oni su, hm, zapravo sam ponovo usvojila zamjenice ona/nju", rekla je Demi u podkastu.

"Ja sam vrlo promjenjiva osoba. Prošle godine sam osjetila da je moja energija bila uravnotežena u mojoj muškoj i ženskoj strani.

Na primjer, kada je trebalo da izaberem da li ću da uđem u ženski ili muški javni toalet, nisam mislila da postoji pravi izbor za mene jer se nisam osjećala nužno kao žena, ali nisam se osjećala ni kao muškarac. Jednostavno sam se osjećala kao čovjek. I to je ono što su "oni" za mene. Radi se samo o tome da se u svojoj srži osjećaš ljudskim bićem", rekla je.

Dodala je da se u posljednje vrijeme ponovo osjeća kao žena, što ju je podstaklo da uz "oni" koristi i zamjenice "ona/njena".

Pjevačica je već ranije otvoreno govorila o svom pristupu rodu i seksualnosti. Otkrila je da je panseksualka tokom epizode podkasta Džoa Rogana u martu 2021.

"Fluidna sam, a jedan dio razloga zašto sam tako fluidna je taj što sam bila jako zatvorena", rekla je. Kada ju je Rogan pitao voli li žene ili muškarce, odgovorila je da joj je svejedno.

Lovato se 2018. gotovo predozirala, što joj je oštetilo mozak i izazvalo djelimičnu sljepoću, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana