Најљепше хаљине Оскара 2023: Бијела је била боја овогодишње додјеле

ГС
Софиа Карсон
Foto: Профимедиа | Софиа Карсон

ЛОС АНЂЕЛЕС - Овогодишња додјела Оскара показала је да нико не може да одоли брајдал стилу, па ни звијезде А-листе које често имају прилику да понесу гламурозне креације.

И док су се претходних година носиле жута или јака пинк боја, 95. додјела Оскара има своју боју, а то је - бијела.

Тако су Мишел Јео, Руни Мара, Емили Блант, али и још неке даме одабрале бијеле хаљине које су неодољиво подсјећале на вјенчанице, пише 24седам.Софиа Карсон обукла је креацију која је имала драматичну сукњу, а уз њу је понијела огрлицу која је имала смарагде од 122,49 карата и дијаманте од 92,57 карата.

Диор креација Мишел Јео је истовремено класична и деликатна, док је Руни Мара одабрала хаљину Александра Меквина упечатљиву хаљину из 2008. године. Хаљина је дуга са ухваћеним шлепом позади.

Даме које су се одлучиле за овај стил знају да је он класично лијеп, те да заиста даје неку посебну димензију на гламурозним пријемима. Не би чудило да се ова издања нађу и у избору за младе током ове године.

Избјеглице

Глумица Кејт Бланшет, која је осми пут номинована за најбољу филмску награду, носила је елегантну плаву хаљину са траком коју су направиле избjеглице као дио иницијативе Агенције Уједињених нација за избјеглице, пише Кликс. Лејди Гага стигла је у црној Версаће хаљини са прозирним корсетом. Ријана је носила хаљину од кожних каишева и тила.

Ирска звијезда Пол Мескал дочарао је атмосферу из 1970-их са својим бијелим Гучи смокингом и панталонама, док је глумица Џејми Ли Кертис блистала у „Долче Габана“ хаљини украшеној кристалима и шљокицама.

Анђела Басет, номинована за најбољу споредну глумицу за улогу краљице Рамонде у филму Црни пантер: Ваканда заувијек, била је обучена у краљевску нијансу љубичасте. Двејн Џонсон носио је блиједо ружичасти смокинг, а рекао је да су му кћерке помогле да изабере одјећу.

Глумица Хале Бери носила је бијелу сатенску хаљуну Тамаре Ралф са украсом од розе злата, а Џенифер Конели - Луј Витон хаљину црне боје са блиставом структуром око врата.

Тепих први пут није био црвен

Гламур на додјели Оскара био је исти као и увијек, а тепих је умјесто црвене био у шампањац боји, пише BBC. Одлуку о промјени црвеног тепиха послије 62 године донио је креативни консултант, који је објаснио да ће тепих у “шампањац” боји помоћи да се лакше “пређе са дневних долазака на елегантну вечерњу поставку”.

Осврћући се на прошлогодишњи шамар Вила Смита, водитељ вечери Џими Кимел је шаљиво је рекао: “Мислим да одлука да идемо на тепих са шампањцем, а не на црвени, показује колико смо увјерени да неће бити проливене крви”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана