Najljepše haljine Oskara 2023: Bijela je bila boja ovogodišnje dodjele

GS
Sofia Karson
Foto: Profimedia | Sofia Karson

LOS ANĐELES - Ovogodišnja dodjela Oskara pokazala je da niko ne može da odoli brajdal stilu, pa ni zvijezde A-liste koje često imaju priliku da ponesu glamurozne kreacije.

I dok su se prethodnih godina nosile žuta ili jaka pink boja, 95. dodjela Oskara ima svoju boju, a to je - bijela.

Tako su Mišel Jeo, Runi Mara, Emili Blant, ali i još neke dame odabrale bijele haljine koje su neodoljivo podsjećale na vjenčanice, piše 24sedam.Sofia Karson obukla je kreaciju koja je imala dramatičnu suknju, a uz nju je ponijela ogrlicu koja je imala smaragde od 122,49 karata i dijamante od 92,57 karata.

Dior kreacija Mišel Jeo je istovremeno klasična i delikatna, dok je Runi Mara odabrala haljinu Aleksandra Mekvina upečatljivu haljinu iz 2008. godine. Haljina je duga sa uhvaćenim šlepom pozadi.

Dame koje su se odlučile za ovaj stil znaju da je on klasično lijep, te da zaista daje neku posebnu dimenziju na glamuroznim prijemima. Ne bi čudilo da se ova izdanja nađu i u izboru za mlade tokom ove godine.

Izbjeglice

Glumica Kejt Blanšet, koja je osmi put nominovana za najbolju filmsku nagradu, nosila je elegantnu plavu haljinu sa trakom koju su napravile izbjeglice kao dio inicijative Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice, piše Kliks. Lejdi Gaga stigla je u crnoj Versaće haljini sa prozirnim korsetom. Rijana je nosila haljinu od kožnih kaiševa i tila.

Irska zvijezda Pol Meskal dočarao je atmosferu iz 1970-ih sa svojim bijelim Guči smokingom i pantalonama, dok je glumica Džejmi Li Kertis blistala u „Dolče Gabana“ haljini ukrašenoj kristalima i šljokicama.

Anđela Baset, nominovana za najbolju sporednu glumicu za ulogu kraljice Ramonde u filmu Crni panter: Vakanda zauvijek, bila je obučena u kraljevsku nijansu ljubičaste. Dvejn Džonson nosio je blijedo ružičasti smoking, a rekao je da su mu kćerke pomogle da izabere odjeću.

Glumica Hale Beri nosila je bijelu satensku haljunu Tamare Ralf sa ukrasom od roze zlata, a Dženifer Koneli - Luj Viton haljinu crne boje sa blistavom strukturom oko vrata.

Tepih prvi put nije bio crven

Glamur na dodjeli Oskara bio je isti kao i uvijek, a tepih je umjesto crvene bio u šampanjac boji, piše BBC. Odluku o promjeni crvenog tepiha poslije 62 godine donio je kreativni konsultant, koji je objasnio da će tepih u “šampanjac” boji pomoći da se lakše “pređe sa dnevnih dolazaka na elegantnu večernju postavku”.

Osvrćući se na prošlogodišnji šamar Vila Smita, voditelj večeri Džimi Kimel je šaljivo je rekao: “Mislim da odluka da idemo na tepih sa šampanjcem, a ne na crveni, pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana