Меган и Хари заслужују мир и одмор

Агенције
Меган и Хари заслужују мир и одмор

Британски музичар Елтон Џон устао је у одбрану војводе и војвоткиње од Сасекса, Харија и Меган, написавши на свом “Твитер” профилу да је дубоко узнемирен “искривљеним и злонамјерним” извјештавањем медија о недавном путовању брачног пара са бебом Арчијем у Ницу у Француској.

Елтон Џон, дугогодишњи пријатељ покојне принцезе Дајане, написао је да осјећа да је његова дужност да заштити младу породицу од медија с обзиром на блискост са Харијевом мајком, оптужујући медије да су допринијели њеној прераној смрти.

Џон у твиту тврди да су он и његов партнер Дејвид били ти који су платили војводском пару лет приватним авионом јер су жељели да имају висок ниво “пријеко потребне” безбједности. И сматра да породица заслужује апсолутни мир и одмор, а не константно медијско прогањање.

- Након године тешког рада и посвећености добротворном раду, Дејвид и ја смо жељели да млада породица има приватан одмор у сигурности и миру нашег дома - написао је Џон.

Принцеза Дајана је погинула у Паризу 1997. године, седам фотографа је оптужено за убиство из нехата, али су оптужбе против њих потом одбачене.

Медији су помно пратили недавна путовања војводе и војвоткиње од Сасекса, а посебно чиме су се превозили.

Протеклих дана интернетом су кружиле мутне фотографије младе породице како излази из приватног авиона, а медији су истицали да је у питању њихово треће путовање приватним авионом овог љета.

Приче о Меган Маркл у британским таблоидима посљедњих година су врло сурове, па је принц Хари 2016. године издао неуобичајено оштро саопштење у којем је осудио расистичке и сексистичке медијске наслове о својој тадашњој дјевојци и изразио забринутост за њену безбједност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана