Megan i Hari zaslužuju mir i odmor

Agencije
Megan i Hari zaslužuju mir i odmor

Britanski muzičar Elton Džon ustao je u odbranu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Harija i Megan, napisavši na svom “Tviter” profilu da je duboko uznemiren “iskrivljenim i zlonamjernim” izvještavanjem medija o nedavnom putovanju bračnog para sa bebom Arčijem u Nicu u Francuskoj.

Elton Džon, dugogodišnji prijatelj pokojne princeze Dajane, napisao je da osjeća da je njegova dužnost da zaštiti mladu porodicu od medija s obzirom na bliskost sa Harijevom majkom, optužujući medije da su doprinijeli njenoj preranoj smrti.

Džon u tvitu tvrdi da su on i njegov partner Dejvid bili ti koji su platili vojvodskom paru let privatnim avionom jer su željeli da imaju visok nivo “prijeko potrebne” bezbjednosti. I smatra da porodica zaslužuje apsolutni mir i odmor, a ne konstantno medijsko proganjanje.

- Nakon godine teškog rada i posvećenosti dobrotvornom radu, Dejvid i ja smo željeli da mlada porodica ima privatan odmor u sigurnosti i miru našeg doma - napisao je Džon.

Princeza Dajana je poginula u Parizu 1997. godine, sedam fotografa je optuženo za ubistvo iz nehata, ali su optužbe protiv njih potom odbačene.

Mediji su pomno pratili nedavna putovanja vojvode i vojvotkinje od Saseksa, a posebno čime su se prevozili.

Proteklih dana internetom su kružile mutne fotografije mlade porodice kako izlazi iz privatnog aviona, a mediji su isticali da je u pitanju njihovo treće putovanje privatnim avionom ovog ljeta.

Priče o Megan Markl u britanskim tabloidima posljednjih godina su vrlo surove, pa je princ Hari 2016. godine izdao neuobičajeno oštro saopštenje u kojem je osudio rasističke i seksističke medijske naslove o svojoj tadašnjoj djevojci i izrazio zabrinutost za njenu bezbjednost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana