Лазар Ристовски: “Краља Петра” ће видјети велики дио свијета

Агенције
Лазар Ристовски: “Краља Петра” ће видјети велики дио свијета

Ми вероватно нећемо добити “Оскара” за овај филм, као што га нису добили многи српски филмови пре нас, али смо изборили шансу да “Краља Петра” види велики део света и свакако, око 4.000 чланова Америчке филмске академије, навео је Лазар Ристовски, главни глумац и извршни продуцент филма “Краљ Петар Први”, који је изабран као српски филм који ће бити кандидат за “Оскара”

Ристовски је додао да ће се “потрудити да нађе паре, и да их уложи у презентацију филма, како би свијет видио право лице Србије.

- Краљ Петар Први је филм у који смо уложили не само снагу већ и веру, јер да нисмо веровали, победили би нас мрзитељи који су били активни у својој тежњи да нас омету на нашем путу ка успеху. Ти, квазипознаваоци филма, квазиинтелектуалци и квазипознаваоци људскости и етике, а нарочито квазинационалсти, биће тужни јер је српски кандидат за “Оскара”, Краљ Петар Први - додао је Ристовски.

Према његовим речима истински херој овог филма његов син Петар, који је редитељ номинованог остварења.

- Направили смо га без мржње, као што и краљ Петар није мрзео никога. Направили смо један антиратни филм који говори о великом злу, али у исто време и о великом јунаштву и страдању српског сељака, који је знао да реч Отаџбина значи исто што и Мајка, што и Земља, што и Отац и син. Не бојим се патетике као што се нисмо бојали племените патетике ни у филму - закључио је Ристовски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана