Lazar Ristovski: “Kralja Petra” će vidjeti veliki dio svijeta

Agencije
Lazar Ristovski: “Kralja Petra” će vidjeti veliki dio svijeta

Mi verovatno nećemo dobiti “Oskara” za ovaj film, kao što ga nisu dobili mnogi srpski filmovi pre nas, ali smo izborili šansu da “Kralja Petra” vidi veliki deo sveta i svakako, oko 4.000 članova Američke filmske akademije, naveo je Lazar Ristovski, glavni glumac i izvršni producent filma “Kralj Petar Prvi”, koji je izabran kao srpski film koji će biti kandidat za “Oskara”

Ristovski je dodao da će se “potruditi da nađe pare, i da ih uloži u prezentaciju filma, kako bi svijet vidio pravo lice Srbije.

- Kralj Petar Prvi je film u koji smo uložili ne samo snagu već i veru, jer da nismo verovali, pobedili bi nas mrzitelji koji su bili aktivni u svojoj težnji da nas ometu na našem putu ka uspehu. Ti, kvazipoznavaoci filma, kvaziintelektualci i kvazipoznavaoci ljudskosti i etike, a naročito kvazinacionalsti, biće tužni jer je srpski kandidat za “Oskara”, Kralj Petar Prvi - dodao je Ristovski.

Prema njegovim rečima istinski heroj ovog filma njegov sin Petar, koji je reditelj nominovanog ostvarenja.

- Napravili smo ga bez mržnje, kao što i kralj Petar nije mrzeo nikoga. Napravili smo jedan antiratni film koji govori o velikom zlu, ali u isto vreme i o velikom junaštvu i stradanju srpskog seljaka, koji je znao da reč Otadžbina znači isto što i Majka, što i Zemlja, što i Otac i sin. Ne bojim se patetike kao što se nismo bojali plemenite patetike ni u filmu - zaključio je Ristovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana