Куба Гудинг Џуниор оп­тужен за се­ксу­ал­но узне­ми­ра­ва­ње 12 жена

Agencije
Куба Гудинг Џуниор оп­тужен за се­ксу­ал­но узне­ми­ра­ва­ње 12 жена

Аме­рички глу­мац Ку­ба Гу­динг Џуни­ор по­ја­вио се пред су­дом у Њу­јор­ку због оп­тужби за се­ксу­ал­но на­си­ље, али је пу­штен уз оба­ве­зу да се ода­зо­ве сље­дећем по­зи­ву. Глу­мац ће по­но­во пред су­ди­ју 13. де­цем­бра.

Гу­динг се изја­снио да ни­је крив по двије оп­тужни­це за се­ксу­ал­но злос­тавља­ње. Тужите­љка Џена Лонг ре­кла је у су­ду на Мен­хе­тну да ће про­тив ње­га свје­дочити ви­ше од 10 свје­до­ка. Оп­тужбе 12 жена ко­је да­ти­ра­ју из пе­ри­ода од 2001. до 2018. го­ди­не укључују оп­тужбе да их је до­ди­ри­вао или гра­био у ба­ро­ви­ма, рес­то­ра­ни­ма и хо­те­ли­ма.

Пре­ма ријечима тужите­љке, не­ко­ли­ко на­во­дних ин­ци­де­на­та се до­го­ди­ло у Њу­јор­ку и Лос Анђеле­су, док су се ос­та­ли до­го­ди­ли у Лас Ве­га­су, Да­ла­су и Ал­бу­кер­ки­ју.

Ку­ба Гу­динг Џуни­ор (51) ра­ни­је је оп­тужен да је до­ди­ри­вао гру­ди жене у је­дном ба­ру 9. ја­ну­ара. Жена је ре­кла по­ли­ци­ји да ве­ру­је да је глу­мац био под ути­ца­јем опи­ја­та. Од­бра­на је на­ве­ла да пос­то­је два свје­до­ка ко­ји тврде да се тај ин­ци­дент ни­је до­го­дио, као и да сни­мак над­зор­не ка­ме­ре у ба­ру пот­врђује тај ис­каз.

Гудинг, ко­ји се прије двије го­ди­не ра­звео од су­пру­ге Са­ре Кап­фер с ко­јом је про­вео 22 го­ди­не, је­дан је од де­се­так му­шка­ра­ца у по­ли­ти­ци, за­ба­ви, спор­ту и по­сло­вном свије­ту ко­ји су оп­тужени за се­ксу­ал­но не­до­лично по­на­ша­ње, на­кон што је по­кре­нут по­крет "Ме­Тоо" про­тив про­ду­цен­та Хар­ви­ја Вај­нсти­на.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана