Kuba Guding Džunior op­tužen za se­ksu­al­no uzne­mi­ra­va­nje 12 žena

Agencije
Kuba Guding Džunior op­tužen za se­ksu­al­no uzne­mi­ra­va­nje 12 žena

Ame­rički glu­mac Ku­ba Gu­ding Džuni­or po­ja­vio se pred su­dom u Nju­jor­ku zbog op­tužbi za se­ksu­al­no na­si­lje, ali je pu­šten uz oba­ve­zu da se oda­zo­ve slje­dećem po­zi­vu. Glu­mac će po­no­vo pred su­di­ju 13. de­cem­bra.

Gu­ding se izja­snio da ni­je kriv po dvije op­tužni­ce za se­ksu­al­no zlos­tavlja­nje. Tužite­ljka Džena Long re­kla je u su­du na Men­he­tnu da će pro­tiv nje­ga svje­dočiti vi­še od 10 svje­do­ka. Op­tužbe 12 žena ko­je da­ti­ra­ju iz pe­ri­oda od 2001. do 2018. go­di­ne uključuju op­tužbe da ih je do­di­ri­vao ili gra­bio u ba­ro­vi­ma, res­to­ra­ni­ma i ho­te­li­ma.

Pre­ma riječima tužite­ljke, ne­ko­li­ko na­vo­dnih in­ci­de­na­ta se do­go­di­lo u Nju­jor­ku i Los Anđele­su, dok su se os­ta­li do­go­di­li u Las Ve­ga­su, Da­la­su i Al­bu­ker­ki­ju.

Ku­ba Gu­ding Džuni­or (51) ra­ni­je je op­tužen da je do­di­ri­vao gru­di žene u je­dnom ba­ru 9. ja­nu­ara. Žena je re­kla po­li­ci­ji da ve­ru­je da je glu­mac bio pod uti­ca­jem opi­ja­ta. Od­bra­na je na­ve­la da pos­to­je dva svje­do­ka ko­ji tvrde da se taj in­ci­dent ni­je do­go­dio, kao i da sni­mak nad­zor­ne ka­me­re u ba­ru pot­vrđuje taj is­kaz.

Guding, ko­ji se prije dvije go­di­ne ra­zveo od su­pru­ge Sa­re Kap­fer s ko­jom je pro­veo 22 go­di­ne, je­dan je od de­se­tak mu­ška­ra­ca u po­li­ti­ci, za­ba­vi, spor­tu i po­slo­vnom svije­tu ko­ji su op­tuženi za se­ksu­al­no ne­do­lično po­na­ša­nje, na­kon što je po­kre­nut po­kret "Me­Too" pro­tiv pro­du­cen­ta Har­vi­ja Vaj­nsti­na.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana