Краљевско венчање у Јордану: Пријестолонасљедник Хусеин оженио Саудијку Рајву Ал Саифу

ГС
Foto: Танјуг/АП

АМАН - Пријестолонасљедник Јордана Хусеин и архитектица из Саудијске Арабије Рајва Ал Саиф вјенчали су се у четвртак у палати Захран у главном граду Аману.

Више од 100 гостију било је на вјенчању, међу којима принц Вилијам и принцеза Кејт, као и прва дама САД Џил Бајден и њена ћерка Ешли.

Принц Хашем бин Абдулах, млађи брат пријестолонасљедника Хусеина, био је званична пратња младе.

Млади пар је послије вјенчања прошао улицама у аутомобилу и поздрављао окупљене

Пријестолонасљедник Јордана оженио се дјевојком која је потомак угледне саудијске породице и овакве прославе имају велики значај за регион, јер наглашавају континуитет у арапској држави цијењеној због дугогодишње стабилности.

 

Очекује се да би тај брак могао да буде од помоћи Јордану сиромашном ресурсима како би успоставио стратешку везу са нафтом богатим сусједом Саудијском Арабијом.

Млада, која је носила елегантну бијелу хаљину, стигла је у палату Захран у Ролс-ројсу Фантом В из 1968. направљеном за прабабу 
престолонасљедника, који је раније стигао у свечаној војничкој униформи са сабљом са златним балчаком.

 

Породице и њихове званице окупиле су се на простору окруженом уређеним вртовима на традиционалној муслиманској церемонији вјенчања познатој као "катб ал-кетаб", а након потписивања брачног уговора публика је дуго пљескала.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана