Kraljevsko venčanje u Jordanu: Prijestolonasljednik Husein oženio Saudijku Rajvu Al Saifu

GS
Foto: Tanjug/AP

AMAN - Prijestolonasljednik Jordana Husein i arhitektica iz Saudijske Arabije Rajva Al Saif vjenčali su se u četvrtak u palati Zahran u glavnom gradu Amanu.

Više od 100 gostiju bilo je na vjenčanju, među kojima princ Vilijam i princeza Kejt, kao i prva dama SAD Džil Bajden i njena ćerka Ešli.

Princ Hašem bin Abdulah, mlađi brat prijestolonasljednika Huseina, bio je zvanična pratnja mlade.

Mladi par je poslije vjenčanja prošao ulicama u automobilu i pozdravljao okupljene

Prijestolonasljednik Jordana oženio se djevojkom koja je potomak ugledne saudijske porodice i ovakve proslave imaju veliki značaj za region, jer naglašavaju kontinuitet u arapskoj državi cijenjenoj zbog dugogodišnje stabilnosti.

 

Očekuje se da bi taj brak mogao da bude od pomoći Jordanu siromašnom resursima kako bi uspostavio stratešku vezu sa naftom bogatim susjedom Saudijskom Arabijom.

Mlada, koja je nosila elegantnu bijelu haljinu, stigla je u palatu Zahran u Rols-rojsu Fantom V iz 1968. napravljenom za prababu 
prestolonasljednika, koji je ranije stigao u svečanoj vojničkoj uniformi sa sabljom sa zlatnim balčakom.

 

Porodice i njihove zvanice okupile su se na prostoru okruženom uređenim vrtovima na tradicionalnoj muslimanskoj ceremoniji vjenčanja poznatoj kao "katb al-ketab", a nakon potpisivanja bračnog ugovora publika je dugo pljeskala.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana