Ко је привукао највише пажње на овогодишњој Мет Гали

ГС
Foto: Агенције

Манифестација Мет Гала одржана је синоћ, а многе познате даме носиле су креације свјетски познатих дизајнера.

 Наиме, Мет Гала или Мет Бал је манифестација на којој се прикупљају средства за Музеј умјетности Метрополитан у Њујорку.

Сваке године се одабере тема, а од гостију се очекује да одаберу одговарајућу свечану одјећу.Овогодишња тема била је "In America: А  Lexicon of Fashion " и циљ је био приказати хисторију америчке модне индустрије у што бољем свјетлу, преноси портал Кликс.

Тако се глумица Емили Блант појавила на црвеном тепиху носећи "Миу Миу" хаљину преко које је имала бијели плашт. Носила је дијамантску наруквицу и наушнице.

Изглед је инспирисан Хеди Ламар, глумицом и звијездом модног филма " Ziegfeld Girl", који је објављен 1941. године.Манекенка Иман Боуви стигла је у дизајну Хариса Рида, који је укључивао златни украс за главу. Требало је чак 400 сати рада како би костим био готов. Рид је рекао: "Покушао сам замислити наљепшу жену на свијету и одмах ми је на памет пала Иман".

Манекенка Кендал Џенер се појавила у дијамантној "Живанши" хаљини.

Била је инспирисана изгледом "Живаншијеве" Одри Хепберн у филму " My Fair Lady " 1964. године.

Поп звијезда Били Еилиш се одлучила за грациозну "Оскар де ла Рента" креацију. Многи су је упоредили са Мерлин Монро.

Новинарки "Вога" рекла је да је неко вријеме жељела прошетати у овом издању: "Мислим да је коначно дошао тренутак за ово. Постала сам зрелија. Раније се нисам осјећала угодно у властитој кожи, али сада сам се напокон ослободила".

Пјевачица Ријана обукла је "Беленсиага" хаљину, а на главу је ставила украс који је направљен од 267 карата дијаманта. Њен партнер репер изазвао је пажњу присутних креацијом "Ели Русел Линеца ",која подсјећа на деку.

Манекенка Јелена Ђиђи Хадид изабрала је сатенску "Прадину хаљину". Црвену косу свезала је у реп и навукла црне рукавице. Говорила је о својој кћерки Каи: "Идуће седмице ће прославити први рођендан. Сваки дан сам бринула о њој. Носила сам тренерке и коса ми је била неуредна. Одлучила сам вечерас заблистати."

Глумица Хантер Шафер носила је топ и сукњу направљене од сребрене коже и "Прадине" сандале. Бијелим сочивима и украсом на челу је употпунила аутфит.

 Пошто је Ме Гала отказана прошле године, сада ће се одржати у два дијела. Јуче је одржан први, а наредни ће бити 2. маја 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана