Ko je privukao najviše pažnje na ovogodišnjoj Met Gali

GS
Foto: Agencije

Manifestacija Met Gala održana je sinoć, a mnoge poznate dame nosile su kreacije svjetski poznatih dizajnera.

 Naime, Met Gala ili Met Bal je manifestacija na kojoj se prikupljaju sredstva za Muzej umjetnosti Metropolitan u Njujorku.

Svake godine se odabere tema, a od gostiju se očekuje da odaberu odgovarajuću svečanu odjeću.Ovogodišnja tema bila je "In America: A  Lexicon of Fashion " i cilj je bio prikazati historiju američke modne industrije u što boljem svjetlu, prenosi portal Kliks.

Tako se glumica Emili Blant pojavila na crvenom tepihu noseći "Miu Miu" haljinu preko koje je imala bijeli plašt. Nosila je dijamantsku narukvicu i naušnice.

Izgled je inspirisan Hedi Lamar, glumicom i zvijezdom modnog filma " Ziegfeld Girl", koji je objavljen 1941. godine.Manekenka Iman Bouvi stigla je u dizajnu Harisa Rida, koji je uključivao zlatni ukras za glavu. Trebalo je čak 400 sati rada kako bi kostim bio gotov. Rid je rekao: "Pokušao sam zamisliti naljepšu ženu na svijetu i odmah mi je na pamet pala Iman".

Manekenka Kendal Džener se pojavila u dijamantnoj "Živanši" haljini.

Bila je inspirisana izgledom "Živanšijeve" Odri Hepbern u filmu " My Fair Lady " 1964. godine.

Pop zvijezda Bili Eiliš se odlučila za gracioznu "Oskar de la Renta" kreaciju. Mnogi su je uporedili sa Merlin Monro.

Novinarki "Voga" rekla je da je neko vrijeme željela prošetati u ovom izdanju: "Mislim da je konačno došao trenutak za ovo. Postala sam zrelija. Ranije se nisam osjećala ugodno u vlastitoj koži, ali sada sam se napokon oslobodila".

Pjevačica Rijana obukla je "Belensiaga" haljinu, a na glavu je stavila ukras koji je napravljen od 267 karata dijamanta. Njen partner reper izazvao je pažnju prisutnih kreacijom "Eli Rusel Lineca ",koja podsjeća na deku.

Manekenka Jelena Điđi Hadid izabrala je satensku "Pradinu haljinu". Crvenu kosu svezala je u rep i navukla crne rukavice. Govorila je o svojoj kćerki Kai: "Iduće sedmice će proslaviti prvi rođendan. Svaki dan sam brinula o njoj. Nosila sam trenerke i kosa mi je bila neuredna. Odlučila sam večeras zablistati."

Glumica Hanter Šafer nosila je top i suknju napravljene od srebrene kože i "Pradine" sandale. Bijelim sočivima i ukrasom na čelu je upotpunila autfit.

 Pošto je Me Gala otkazana prošle godine, sada će se održati u dva dijela. Juče je održan prvi, a naredni će biti 2. maja 2022. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana