Кијану Ривс у Новом Саду, разлог неочекиван

ГС
Foto: гс

Глумац Кијану Ривс у тајности је овог љета посјетио Нови Сад и то не због снимања филма.

Глумац је љетос стигао у Нови Сад у жељи да остане непримјећен, а разлог је дигитализација његовог лица за потребе једне од најпопуларнијих видео-игара на свијету ,,Цyберпунк 2077”.

"Наиме, једна од развојних ИТ компанија, из Новог Сада прва је у свету развила технологију за дигитализацију људског лика на основу снимљених динамичких 3Д података лица у покрету. Они су толико добри у томе што раде да су већ неколико година препознати у светској ИТ индустрији. Глумац је био инкогнито у војвођанској престоници јер ни компанија а ни глумац нису хтели да их помпа и хистерија која би настала због популарности омета у послу дигитализације његовог лица. Мере предострожности су биле велике да је јако мали број људи уопште и знао. Кијану је био смештен на тајној локацији".

Нови Сад испред Сан Франциска, Њујорка, Токија, Берлина?

Да је неко прије десетак година рекао да ће Кијану Ривс доћи у Нови Сад јер је то град у коме је започета прича дигитализације људског обличја, па је потпуно логично да припреме за свој филм обави у Србији, а не у Сан Франциску, Њујорку, Токију или Берлину, вјероватно би га сви чудно, а можда и подсмјешљиво гледали.

Међутим, данас је ова некада незамислива сцена реалност, као што је чињеница да се Нови Сад све чешће у јавности помиње као Силицијумска долина овог дијела Европе, а да ова титула није ласкање најбоље показују конкретни доприноси свјетској ИТ заједници.

Нови Сад постао је сједиште мултинационалних компанија и убрзаним технолошким развојем, односно резултатом који су дали домаћи таленат, труд и добре економске мјере државе, позиционирао се као права станица за технолошке гиганте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана