Кевин Спејси ослобођен оптужби

Агенције
Кевин Спејси ослобођен оптужби

Глумац Кевин Спејси ослобођен је оптужби за сексуални напад на осамнаестогодишњака у бару у Нантакету. Спејси је још у јануару изјавио да се не осјећа кривим.

Наводни напад догодио се прије више од три године, а случај је окончан сада. Глумац је оптужен да је тада напио малољетника, а касније почео да га додирује. Случај је одбачен након што је младић прошле седмице одбио да свједочи.

У свједочењу је требало да разјасни гдје се налази мобилни телефон путем којег је слао поруке и кратке видео-снимке дјевојци током наводног напада. Радило се о кључном доказу за цијели случај, а када је судија затражио да мобилни телефон преда суду ради детаљног истраживања, тужитељ је изјавио да не знају гдје се налази. Тако се ситуација ипак одиграла у корист глумца па је избјегао могућу казну од чак пет година затвора.

Спејсијев адвокат Алан Џексон је током претходног саслушања покушавао да пронађе рупе у закону, а као најсумњивију чињеницу је истицао чудне околности у којима тинејџер није одмах тада пријавио напад.

Добитника два “Оскара” прошле године је за сексуално злостављање прво оптужио глумац Ентони Реп који је 1986. године, када се све догодило, имао 14 година. Кевин је један од бројних мушкараца у свијету познатих који су оптужени за сексуално напаствовање, а лавина оптужби кренула је 2017. године с оном против филмског продуцента Харвија Вајнстина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана